Jaar programma voor 2024

Beste muziekliefhebbers
De Culturele Commissie Pekela heeft voor het seizoen 2023 – 2024 het
volgende gevarieerde programma samengesteld:

21 januari, 11.00 uur Kentucky Snake Oil

Deze professionele 4-mansformatie brengt een energieke mix van Blugrass, Country en Amerikaanse folkmuziek.
Met o.a. nummers van Jonny Cash, Bruce Springsteen, Willy Nelson enz.

———————————————————————————————–

18 februari, 15.00 uur Tho Wieners Play The Everly Brothers.

Rock n Roll-Band The Wieners toert voor het vierde seizoen op rij door Nederland met de theatershow ‘The Wieners Play The Everly Brothers’.
Vanmiddag brengen ze een speciaal eerbetoon aan de Everlys, in een kleine’ unplugged’, duo-bezetting.

———————————————————————————————–

17 maart 15.00 uur The Vintagebrothers

Zij spelen oude Blues met vele bekende nummers van o.a. Eric Clapton, Rolling Stones en Bob Dylan.

 

Alle concerten vinden plaats in het Albatrosgebouw,
Abr. Westersstraat A83
Nieuwe Pekela.
Culturele Commissie Pekela
e-mail info@sccpekela.nl

volg ons op facebook: Culturele commissie Pekela

Second Live Jazz Band treedt op tijdens Tuinconcert in Nieuwe Pekela

 

 Foto: Meint Brookman

Foto: Meint Brookman

De Culturele Commissie Pekela organiseert ieder jaar een tuinconcert ergens in de gemeente Pekela. Dit jaar zijn we te gast in de mooi gelegen tuin van Johan en Evelien Bugel. Daar wordt op zondagmiddag 16 juli opgetreden door de Second Live jazz Band.

De naam van de formatie is niet zomaar uit de lucht komen vallen want de zes leden van de band speelden voorheen in de Pax Jazz Band.

Op het programma staat swingende jazzmuziek in New York stijl met hier en daar uitstapjes naar muziek die raakvlaken heeft met deze stijl. De door de wol geverfde bandleden beheersen de muziek en de aanverwante stijlen tot in de details. Ze staan garant voor een swingende middag van hoog muzikaal niveau.

De band bestaat uit Rob Bosklopper (klarinet), Gerrit Baas (trombone), Erwin Weggemans (trompet en zang), Tom Brans (contrabas), Rene Kuiper (banjo, gitaar en zang) en Hendrik Schuitema (drums).

Zondagmiddag 16 juli 2023
Aanvang: 15.00 uur
Entree €10.- (incl. koffie/thee cake (pinnen is niet mogelijk).

Tuin van Johan en Evelien Bugel
J de Weertstraat G 4
Nieuwe Pekela

I.v.m. de organisatie graag uw aanwezigheid even doorgeven,
door uw naam en aantal personen te mailen naar:

info@sccpekela.nl
Of telefonisch: Gina  0597-613070
Hennie 0597-646195
Culturele Commissie Pekela
e-mail:  info@sccpekela.nl
website: www.sccpekela.nl
facebook: Culturele Commissie Pekela

Poster Tuinconcert op 16 juli 2023 (pages)Df_000001 (002)

UNICORN, folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes

Unicorn

Op 22 januari 2023 verzorgt de IERSE folkswingbandUNICORNop uitnodiging van de Culturele Commissie Pekela een optreden in het Albatrosgebouw((voormalig Doopsgezinde kerkje)te Nieuwe Pekela Abraham Westerstraat A83.

Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke façade gaan  schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.

Aanjagers van het Ierse folk spektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuipers, het duo vormt inmiddels al 20 jaar het kloppende hart van Unicorn. Om hen heen fladderen leadzangeressen Betty Borstlap en Jolanda Traarbach, en de violistes Karin Bakker en Erna Sommer. Stuk voor stuk professionals met een conservatorium achtergrond, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folk virus. De dames kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, en stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek.

UNICORN is een bekende naam in de folk wereld, en behoort  tot de top aangaande wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. De band treedt altijd standaard in een vierpersoonsbezetting op en zal in Nieuwe Pekela  met zangeres Betty Borstlap en violiste Karin Bakker aantreden.

Wij zien U graag op zondag 22 januari 2022 in hetAlbatros gebouw(voormalig Doopsgezinde kerkje) A. Westersstraat A83, Nieuwe Pekela.

Aanvang concert:  11.00 uur   Entrée : € 10,00 /pp incl. kopje koffie of thee en een traktatie.

www.sccpekela.nl: email: info@sccpekela.nl

Facebook: Culturele commissie Pekela

 

Vocaal ensemble Cantarosa – The Milky Way

CANTAROSA samen 2 foto Merian Eggen verkleindHet Vocaal ensemble Cantarosa verzorgt op zondag 18 december om 11:00 uur een sfeervol concert in het Albatrosgebouw in Nieuwe Pekela. Het Vocaal ensemble Cantarosa bestaat uit sopraan Corin Tholen, alt/mezzo Hiltje Kamminga, tenor Karel Eggen, bas Piet de Vries en pianist Reitze Siebesma.

Het ensemble bestaat al meer dan 20 jaar in verschillende samenstellingen en heeft inmiddels een breed repertoire opgebouwd, variërend van gearrangeerde popmuziek, (licht)-klassiek, musical en volksmuziek, zowel a capella als met pianobegeleiding.

De leden zingen in meerdere koren en ensembles en hebben jarenlange zangervaring, ook solistisch. Bij de samenstelling van hun programma “The Milky Way” werden zij geïnspireerd door de schoonheid en het mysterie van de Melkweg. Ze beschrijven een zonsverduistering, dromen over het kind van de maan en zoeken “Lucy in thesky”……

Na de pauze nemen ze het publiek mee naar hogere sferen met liederen over stralende(Kerst-) sterren en passerende engelen.

Zondag 18 december 2022
Aanvang: 11.00 uur (foyer open 10.00 uur)
Albatrosgebouw(voormalig Doopsgezinde kerkje)
Abr. Westersstraat A 83
9663 PB Nieuwe Pekela

Entree € 10,00 incl. koffie/thee een traktatie
Facebook: culturele commissie pekela
Website: sccpekela.nl
Email: info@sccpekela.nl

Inside Billy Joel

Alle concerten dit seizoen vinden plaats in het Albatrosgebouw
A. Westersstraat A83 in Nieuwe Pekela

Zondag 30 oktober 2022
Aanvang 15.00 uur

maurits FondseMaurits Fondse (pianist/zanger) en saxofonist Jelske Hoogervorst spelen de voorstelling” Inside Billy Joel” .over het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs( en ontbrekende parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen.