Popduo Weima & vd Werf

Zondag 18 februari 2018

weima van der werfWW zw (002)Het duo, bestaande uit Reinout Weima & Anno van der Werf, speelt al 21 jaar samen en heeft inmiddels al zo’n 2.000 optredens achter zich.

Ze spelen 60 jaar (pop)historie, beheersen de truc en weten wat te doen met publiek: een volledig kloppend duo qua muziek, beeld, spel en energie, zonder al teveel poespas.

Dit heeft zijn weerslag op publiek die zij ‘on the road’ mogen begroeten.

 

Zondag 18 februari 2018, aanvang 15.00 uur

Van Wenen tot Broadway

Zondag 21 januari 2018

2017-01-15 80 Martijn Corin Albert Libiamo Toegift 1Onder deze titel presenteren sopraan Corin Tholen, tenor Albert Kamphuis en pianist Martijn Jager dit muzikale programma.
U hoort bekend repertoire uit opera’s als Die Zauberflote en Don Giovanni, operettes als Die Fledermaus, Die Czardasfurstin en Die Lustige Witwe, maar ook songs uit musicals als My Fair Lady, Oklahoma en vele anderen.

Albert kamphuis speelde tientallen hoofdrollen in operettes. Ook speelde hij in musical producties van Joop van der Ende ’Creano’ met Danny de Munck, ‘My fair Lady’met Paul van Vliet. In België ‘Man van la Mancha’met Ramses Shaffy en in de Stardus producties ‘Rembrandt’ met Henk Poort.

Corin Tholen is een graag geziene gast bij koren en ensembles. Sinds 8 jaar werken Corin en Albert samen in diverse kleine muzikale producties en concerten.

Martijn Jager is pianist en begeleider/repetitor van vele koren in het Noorden in zeer uiteenlopende muziekstijlen.

Zondag 21 januari 2018, aanvang 11.00 uur

Grieg Pianoduo: ‘De legende van de ‘Kerstroos’ muzikale kerstvoorstelling

Zondag 10 december 2017

griegpianoduo-13Het Grieg Pianoduo speelt niet alleen prachtige romantische pianomuziek van de Noorse componist Edvard Grieg maar tevens het kerstverhaal : de legende van de Kerstroos’ van de Zweedse schrijfster Selma Lagerlof , ooit Nobelprijswinnares.’

Toegankelijkheid is het toverwoord bij de speciale voorstelling die beide pianisten Elles van der Heiden en Siebert Nix samen brengen. Beiden treden niet alleen op als pianisten maar ook als voordrachtkunstenaars .

Door de aankleding, de inhoud van het verhaal, de zeer mooie afstemming tussen de fasen in het verhalen van de gekozen delen uit de muziek van Grieg, het verzorgde vertellen en last-but-not-least, de zeer mooie uitvoering van de stukjes van Grieg door beide pianisten, is het een boeiend geheel met een echt kerstverhaal.

De pianisten Elles van der Heiden en Siebert Nix vormen sinds 1987 het Grieg Pianoduo.

Zondag 10 december 2017, aanvang 15.00 uur.

FATH uit Ter-Apel op jaarlijks tuinconcert

Zondag 9 juli 2017

fath 5De Band FATH uit Ter-Apel speelt dit jaar op het jaarlijks tuinconcert. U kunt deze middag luisteren naar prachtige Ierse Folk muziek met meerstemmige zang begeleid door akoestische gitaren en basgitaar.

Lead- zanger van groep is Harm de Vries en Foppe Wesseling, Andries Kieffer en Tonnie Scholte maken het geheel compleet.
Het concert vind plaats in de prachtige tuin van de fam. Lingbeek, Zuidwendingerweg 90A, Nieuwe Pekela.
Zondag 9 juli 2017, aanvang 15.00 uur.
De entree bedraagt €8 euro dit is incl. koffie/thee cake.

Trio Ballade, een uniek muzikaal trio

Zondag 13 november 2016, aanvang 11.00 uur.

Trio Ballade, een uniek muzikaal trio.

ballade-1

Trio Ballade brengt een fantastisch programma met zowel Portugese als Nederlandstalige en uiteraard Groningse songs.
Van zachte luisterliedjes tot stevige hits, zowel bekende en minder bekende. De favorieten zijn o.a. Eva Cassidy, The Beatles, Sting en Randy Newman.

Agnes Woltjes is een topper in het noordelijk muziekcircuit. Met haar fantastische stem brengt ze menigeen in vervoering,

Tity Veen kennen veel mensen van het Duo Djoeke & Wietske maar ook als zangeres staat ze haar mannetje. Ze weet het publiek met haar prachtige zang en entertainment te boeien.
Chris Kleine speelt in een vast combo de Bob Kelly band , begeleidt regelmatig verschillende artiesten en doet daarnaast allerlei projecten in theaters.

Entree €10,00 p.p. incl. kop koffie/thee en traktatie

Klassiek en Kerst samen in een concert, Regina Ederveen & Jaap Eilander

Zondag 11 december 2016, aanvang 11.00 uur.

Klassiek en Kerst samen in een concert.
Regina Ederveen & Jaap Eilander

regina-ederveen
Regina Ederveen is een gepassioneerde harpiste die met veel plezier op muzikale en virtuoze wijze haar gouden harpen bespeelt. Ze heeft op het conservatorium haar opleiding voor solo harpiste voltooid en speelde als harpiste in een internationaal samengesteld orkest in Carnegie Hall, New York

Pianist Jaap Eilander begeleidt haar op de vleugel.
Hij heeft eveneens het conservatorium voltooid en geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland.
Begin 2012 verscheen zijn eerste solo cd met werken van Schumann en Liszt, gevolgd door een Bachalbum in 2015.

Regina Ederveen en Jaap Eilander geven een gecombineerd klassiek/kerst concert.

Entree €10,00 p.p. incl. kop koffie/thee en traktatie

Het Tosca eet slakken zonder zout. Een fantastische opera met veel humor en cachet

Zondag 22 januari 2017, aanvang 11,00 uur

Het Tosca eet slakken zonder zout.
Een fantastische opera met veel humor en cachet
toscaEen sopraan een mezzosopraan en een pianist weten met veel klasse en humor het publiek mee te voeren in de wereld van de opera.

Opera voor iedereen. Naast de verbindende teksten zijn er ook regelmatig gezongen teksten in het Nederlands. Jong en oud, opera kenners en nieuwelingen iedereen zal met plezier luisteren naar de bijzondere uitvoeringen van de mooiste aria’s en duetten uit het opera repertoire. Het trio toerde door Frankrijk (Tosca mange des esgargots sans sel)en daarnaast hebben ze opgetreden in België, Duitsland, Italië, Zwitserland en Nederland.

Lieve Geuens is een lyrische sopraan geboren in Antwerpen.
Ze studeerde aan het Utrechts conservatorium waar zij zowel in de lichte als in de klassieke zang cum laude afstudeerde.
Esther Been (mezzosopraan)studeerde aan het conservatorium in Den haag en behaalde daar haar opera- en solistendiploma met onderscheiding.
Hein Hoogendoorn is geboren in Amsterdam is afgestudeerd als uitvoerend musicus aan het conservatorium in Groningen. Hein is een artistieke duizendpoot, treedt op als solopianist en heeft als repetitor bij vele operaprojecten en orkestproducten gewerkt. Zijn carrière van musicus is zeer internationaal.

Entree €10,00 p.p. incl. kop koffie/thee en traktatie

‘NOORDBALLADEN’ Nijland, Groote , Ridderbos

Zondag 19 februari 2017, aanvang 11.00 uur.

‘NOORDBALLADEN’ Nijland, Groote , Ridderbos

persfoto-nieuw-linde-otto-bert-1Noordballaden is een inspirerend liedjes programma van drie gerenommeerde noordelijke folk muzikanten.
Linde Nijland, Otto Groote en Bert Ridderbos brengen eigen werk, vertolkingen en vertalingen in het Engels, Gronings, Nederlands en Ost-Fries.
Linde Nijland woont vlakbij de Dollard alwaar ze ook haar betoverend mooie liedjes schrijft.

Otto Groote is een zeer succesvol artiest in Ost-Friesland, en de laatste tijd steekt hij vaak de grens over en is regelmatig te gast bij RTV Noord.
Zijn warme stem mengt prachtig met de hoge stem van Linde in prachtige duetten maar ook brengen ze solo stukken, sfeervol begeleid door Bert op verschillende instrumenten.

Multi-instrumentalist Bert Ridderbos bespeelt diverse gitaren, de accordeon, banjo en cittern. Hij speelde o.a. in de groep Torf met tal van bekende artiesten in binnen- en buitenland..

Entree €10,00 p.p. incl. kop koffie/thee en traktatie

Zigeunerorkest Frysk Csárdás met o.a. Jiddische liederen, swingende Klezmer

Tuinconcert: Frysk Csardas.

Zondag 3 juli 2016 aanvang 15.00 uur.

Zigeunerorkest Frysk Csárdás

fryskcsardasZigeunerorkest ‘Frysk Csárdás’ (fryskcsardas.nl) is een groep enthousiaste muzikanten met een lange traditie van muziek in Friesland en Nederland. Ze spelen viool, altviool, contrabas, cimbaal en klarinet en hebben een breed repertoire met zigeunermuziek uit Hongarije, Roemenië en Rusland, met Jiddische liederen, swingende Klezmer, Weense klassiekers en operette.

De typische Hongaarse stijl uit Boedapest is hun inspiratie. De afwisseling van zwoele melodieën en snelle csardas dansen maakt het spectaculair.

Het concert begint om 15.00 uur en vind plaats in de tuin van de familie Lingbeek, Zuidwendingerweg 90/A. 9663 AN Nieuwe Pekela

 

De Stroatklinkers: Meertmoand Dialectmoand

Zondag 13 maart 2016, aanvang 11.00 uur

StroatklinkerSDe Stroatklinkers zingen al twee decennia in het Gronings dialect over het dagelijks wel en wee dat voor iedereen herkenbaar is. De uit Harkstede afkomstige formatie speelt akoestische country-en bluegrassmuziek.

De meeste teksten zijn geschreven door Bert Heidema oprichter van de band en gaan over hedendaagse dingen zoals het weer en de laifde.


Muzikanten zijn:
Bert Heidema(zang en gitaar)
Harry Jansen(mandoline en zang)
Adrian Farmer(banjo en zang)
Bert Veltkamp(contrabas en zang)
Henk Bloupot (accordeon) zang)

Aanvang 11.00 uur (foyer open 10.00 uur)
Albatrosgebouw (voormalig doopsgezinde kerkje)
Westersstraat A83, Nieuwe Pekela