UNICORN, folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes

Unicorn

Op 22 januari 2023 verzorgt de IERSE folkswingbandUNICORNop uitnodiging van de Culturele Commissie Pekela een optreden in het Albatrosgebouw((voormalig Doopsgezinde kerkje)te Nieuwe Pekela Abraham Westerstraat A83.

Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke façade gaan  schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.

Aanjagers van het Ierse folk spektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuipers, het duo vormt inmiddels al 20 jaar het kloppende hart van Unicorn. Om hen heen fladderen leadzangeressen Betty Borstlap en Jolanda Traarbach, en de violistes Karin Bakker en Erna Sommer. Stuk voor stuk professionals met een conservatorium achtergrond, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folk virus. De dames kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, en stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek.

UNICORN is een bekende naam in de folk wereld, en behoort  tot de top aangaande wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. De band treedt altijd standaard in een vierpersoonsbezetting op en zal in Nieuwe Pekela  met zangeres Betty Borstlap en violiste Karin Bakker aantreden.

Wij zien U graag op zondag 22 januari 2022 in hetAlbatros gebouw(voormalig Doopsgezinde kerkje) A. Westersstraat A83, Nieuwe Pekela.

Aanvang concert:  11.00 uur   Entrée : € 10,00 /pp incl. kopje koffie of thee en een traktatie.

www.sccpekela.nl: email: info@sccpekela.nl

Facebook: Culturele commissie Pekela

 

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.